Slide
ВИНАРСКА ИЗБА 2020-02-04T09:58:19+00:00

Нашата изба

Весковадо произвежда вино с различни сортове грозде от средата на 900 година, като пример за високо качество в един регион от световно значение за винената култура, какъвто е Венето.
Износът на тези продукти в България представлява търговско предложение с едно постоянно нарастващо търсене, след експлозията на феномена „просеко“ извън границата на Италия. Характерно с пенливия си вкус, приятните мехурчета и умерена цена, просекото на Весковадо стана водещ продукт на пазара.
По тази причина Весковадо засили производството на просеко, за да може да предложи и във чужбина един типичен продукт от североизток, със своите методи на ферментация които го правят уникален и неустоим.

Весковадо също толкова добре се справя и с производството на бяло и червено вино. Фирма производител, която физически присъства на българска територия и проявява жив интерес към видовете традиционни лозя на Балканския полуостров.
Ето защо с нас не пиеш само вино, това е много повече: насладете се със сърцето си на венецианската традиция и нейната история която съществува и до днес.